Η Νηρηίδα Θέτιδα

νηρηιδες στη μυθολογια των αρχαιων ελληνων

Η Θέτιδα, ήταν μία από τις ομορφότερες και ικανότερες Νηρηίδες και την ποθούσαν Ολύμπιοι Θεοί όπως ο Δίας και ο Ποσειδώνας όμως η ίδια απέφευγε το γάμο εκμεταλλευόμενη την ικανότητά της να αλλάζει μορφή. Όταν η θεά Θέμις αποκάλυψε πως η Θέτις θα έφερνε στον κόσμο ένα γιο που θα ήταν δυνατότερος από τον πατέρα του, ο Δίας που την πολιορκούσε της έδωσε τελικά ως σύζυγο ένα θνητό, τον Πηλέα, γιο του Αιακού και της Ενδηίδας.

Στους γάμους του Πηλέα και της Θέτιδας είχαν προσκληθεί όλοι σχεδόν οι θεοί, εκτός από την Έριδα, που έμελε να ρίξει το μήλο της προτίμησης ανάμεσα στις Θεές, το γνωστό «μήλο της Έριδος», ξετυλίγοντας με αυτό τον τρόπο το νήμα του Τρωικού πολέμου.

Η Θέτις από το γάμο της με τον Πηλέα, απέκτησε ένα γιο, τον ημίθεο ήρωα της Ιλιάδας Αχιλλέα. Σύμφωνα με το μύθο η Θέτις προσπάθησε ανεπιτυχώς να καταστήσει το παιδί της αθάνατο, καθώς το βούτηξε στον ποταμό της Στύγας κρατώντας το από τη φτέρνα. Όλα τα σημεία που βράχηκαν από το ποτάμι έγιναν άτρωτα. Η φτέρνα όμως από την οποία το κράταγε έμεινε στεγνή και ο Αχιλλέας απέκτησε το τρωτό σημείο του, έμβλημα της θνητότητάς του.

Nereides
Αγαύη - Αλιμήδη
Γαλήνη - Ευδώρη
Ευκράτη - Θεμιστώ
Θόη - Μελίτη
Μενίππη - Ψαμάθη
Legends
Αμφιτρίτη
Γαλάτεια
Θέτις
Art & Design Blog
Web Development
Greek Mythology

Η Ελληνική μυθολογία έχει ως αφετηρία της, τις ιστορίες των αρχαίων Ελλήνων που παρουσιάζουν τους θεούς, τους ήρωες και τις περιπέτειές τους.